Een stad op mensenmaat

scroll down

De internationaal befaamde stedenconsulent Charles Landry noemt Gent de meest creatieve stad van Europa: ‘Een zeldzame combinatie van de intimiteit van een kleine stad en de openheid van een echte metropool’. Lonely Planet beschouwt Gent als één van de 10 steden ter wereld die je absoluut gezien moet hebben.

Wonen in de historische binnenstad van Gent is een voorrecht. Je bent er dagelijks omringd met kunstschatten, eeuwen geschiedenis, mooie pleinen met historisch waardevolle gebouwen, kerken, kloosters. De schoonheid van Gent is verbluffend en toch is Gent geen museum, maar een bruisende stad met een cultuuraanbod om u tegen te zeggen.
Topmusea zoals het MSK en SMAK bieden unieke collecties en exposities aan, er zijn concerten in magnifieke gebouwen: klassieke in de Bijloke, moderne in de Vooruit en dan is er nog de Opera en de Handelsbeurs. Het NTGent en de Minard zijn bekende theaters en de betere cinema vind je in de Sphinx of Studio Skoop.

Dat alles vindt plaats in een gezellige, autoluwe binnenstad met talrijke terrassen en een rijk culinair aanbod. Mooie brasseries, hippe foodbars, klassieke gastronomische restaurants, gezellige terrassen met jong volk, Gent biedt het. Ook shoppen is hier een plezier; de winkelwandelstraten liggen dicht bij elkaar en zijn te voet bereikbaar. De eenvoudigste manier om Gent te bezoeken is te parkeren in een van de betalende parkings. Gent is een kleinschalige stad op mensenmaat waar je te voet heel veel kunt ontdekken.